آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده‌اید که کلمه سلفی (Selfie)  اولین بار چه زمانی به دایره لغات مردم اضافه شد؟ سلفی در سال ۲۰۱۳ بین مردم رایج شد. گوگل در سال ۲۰۱۵ اعلام کرد که کاربران گوگل در آن سال، ۲۴ میلیارد سلفی در اپلیکیشن‌های عکس آپلود کرده‌اند. برخی دیگر از منابع می‌گویند روزانه ۱ میلیون سلفی در سرتاسر دنیا گرفته می‌شود. به اطراف خود توجه کنید هم متوجه این موضوع می‌شوید؛ هر سمت را نگاه کنید، فرد یا افرادی را می‌بینید که در حال سلفی گرفتن هستند. به همین دلیل است که یکی از پارامترهای مهم در طراحی و ساخت تلفن‌های هوشمند جدید، دوربین سلفی قوی، اپلیکیشن‌ها و فیچرهای مرتبط با عکس سلفی است. محبوبیت سلفی تنها به دنیای تکنولوژی و تلفن‌های هوشمند ختم نمی‌شود؛ بلکه مارکترها نیز می‌توانند از این محبوبیت در راستای اهداف تبلیغاتی خود استفاده کنند و کمپین‌های تبلیغاتی موفقی را اجرا کنند. ما هم  تصمیم گرفتیم در این پست، درباره نقش و اهمیت سلفی در دنیای بازاریابی و شبکه‌های اجتماعی صحبت کنیم و نمونه‌های موفق کمپین‌های سلفی مارکتینگ در دنیا را توضیح دهیم.

ارتباط سلفی و برندها در دنیای بازاریابی

سلفی‌ها به برندها این امکان را دادند تا در شبکه‌های اجتماعی بیشتر دیده شوند. بسیاری از شرکت‌ها در حال حاضر از سلفی به‌عنوان راهی برای تبلیغ محصولات خود استفاده می‌کنند. همچنین، سلفی  و همراهی آن با شبکه‌های اجتماعی، علاوه بر دیده شدن برندها در شبکه‌های اجتماعی، باعث شکل‌گیری ارتباط موثر بین برندها با اینفلوئنسرها را در شبکه‌های اجتماعی شده است. برندهای کوچک هم توانسته‌اند به صورت خلاقانه با استفاده از این قابلیت با کاربران شبکه‌های اجتماعی خود ارتباط برقرار کنند؛ مثلاً از کاربرانشان می‌خواهند که تصویر سلفی خود را هشتگ، لوگوی برند، نام صفحه برند یا محصولات برند به اشتراک بگذارند و جایزه بگیرند یا در قرعه‌کشی شرکت کنند. علاوه بر دیدگاه تبلیغاتی، سلفی می‌تواند به برندها جلوه انسانی ببخشند و کمک می‌کند تا با مشتریان خود ارتباط بهتری برقرار کنند.

برندها همواره سعی کرده‌اند با هر ترندی که در رسانه‌های اجتماعی ایجاد می‌شود همراه شوند تا بتوانند مخاطبان بیشتری را با برند خود همراه کنند. قطعاً استفاده از سلفی در کمپین‌ها می‌تواند برای برندها کمک‌کننده باشد، اما شناسایی بهترین راه استفاده از آن برای بدست آوردن مخاطبان هدف از اهمیت بالایی برخوردار است. این کار به social listening، بررسی و مانیتور کردن ترندها، آنالیز مخاطبان و همچنین، روانشناسی سلفی و علت درگیر شدن مردم با سلفی نیاز دارد.

در دنیای روانشناسی دو دسته افراد علاقه‌مند به گرفتن سلفی هستند: ۱- افراد با اعتماد به نفس بالا که با سلفی گرفتن احساس راحتی می‌کنند و ۲- افراد با اعتماد به نفس پایین که به تایید دیگران نیاز دارند. اغلب کسانی که در کمپین‌های تبلیغاتی برندها شرکت می‌کنند، جزء دسته اول هستند. کسانی که دوست دارند بیشتر دیده شوند و اعتماد به نفسشان با شرکت در کمپین تبلیغاتی بیشتر هم می‌شود. بنابراین، اگر محصولات و خدمات شما باعث افزایش اعتماد به نفس و بیشتر و بهتر دیده شدن افراد می‌شود، حتماً کمپین‌های سلفی مارکتینگ را امتحان کنید. محصولاتی مانند جواهرات، لوازم آرایش و لوازم دیگری که باعث می‌شود مردم درباره خودشان احساس بهتری داشته باشند و آنها را در معرض نمایش قرار دهند، برای کمپین‌هایی سلفی مارکتینگ مناسب هستند.

با این وجود، هر کسب‌وکاری باید مخاطبان هدفش را به خوبی بشناسد تا بتواند کمپین‌های موفقی داشته باشد و تنها خود را به ترندهای موجود وابسته نکند. فراموش نکنید که سلفی‌ها می‌توانند اعتماد‌به‌نفس مردم را افزایش دهند. سعی کنید در کمپین‌های خود باعث شوید مخاطبان نسبت به خودشان حس خوبی داشته باشند و از این طریق، پیام برند خود را به مردم و مخاطبان هدفتان منتقل کنید.

بهینه‌سازی استفاده از سلفی در مارکتینگ

اگر از تصاویر سلفی در پست بلاگ استفاده می‌کنید، حتماً از alt tag و توضیح برای هر تصویر استفاده کنید. همچنین، سعی کنید محبوب‌ترین کلمات کلیدی مرتبط با صنعت خود را پیدا کنید تا آن تصاویر در نتیجه سرچ تصویری گوگل ظاهر شود. اگر از تصاویر سلفی در شبکه‌های اجتماعی فیسبوک، اینستاگرام و توئیتر استفاده می‌کنید، باید هشتگ‌های مناسبی انتخاب کنید تا در شبکه‌های اجتماعی به خوبی دیده شوید. برای انتخاب هشتگ‌های مناسب در شبکه‌های اجتماعی، ابزارهایی برای این کار وجود دارد. همچنین سعی کنید ترندهای روز دنیا در شبکه‌های اجتماعی را به کسب‌وکار خود مرتبط کنید تا به بهتر دیده شدن برندتان کمک کند.

کمپین‌های سلفی مارکتینگ موفق در دنیا

تاکنون برندها کوچک و بزرگ بسیاری از سلفی برای ایجاد کمپین‌های تبلیغاتی استفاده کرده‌اند؛ برخی از آنها موفق بوده‌اند و توانسته‌اند مخاطبان زیادی را جذب کنند و اینگیجمنت خود را افزایش دهند و برخی از آنها اشتباهاتی داشته‌اند که منجر به عدم موفقیت آنها شده است.